Test Bank For American Government Institutions and Policies 15th Edition by James Q. Wilson

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305500051 ISBN-10: 1305500059

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000457

Test Bank For American Government Institutions and Policies 15th Edition by James Q. Wilson

Name: Class: Date: Chapter 3 – Federalism Federalism

1. When the Framers drafted the Constitution, the Antifederalist opposed it primarily on the grounds that the new government
a. empowered state governments.
b. created a bicameral Congress.

c. gave states the power to coin money.
d. created a navy.
e. gave too much power to the national government.

ANSWER: e
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

2. In this decision, the Supreme Court, by a 5–4 majority, ruled that the individual mandate component of Obamacare was constitutional because the mandate was a tax and was one of the powers of Congress.
a. Baker v. Carr
b. U.S. v. Lopez

c. Printz v. U.S.
d. McCulloch v. Maryland
e. National Federation of Business v. Sebelius

ANSWER: e
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

3. __________ is a political system in which the national government shares power with local governments. a. A unitary government
b. Federalism
c. A confederation

d. A parliamentarian government e. A republic

ANSWER: b
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 1

Name: Class: Date:

Chapter 3 – Federalism Federalism

  1. For the Founders, federalism was a device to a. protect personal liberty.
    b. provide efficient local administration.
    c. encourage citizen participation.d. guarantee equality.
    e. protect against foreign invasion.

    ANSWER: a
    REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

  2. In a confederation, the national government derives its power from a. the people.
    b. the states.
    c. the Congress.d. the courts.
    e. None of these choices is true.

    ANSWER: b
    REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

  3. A federal republic derives its powers from a. the people.
    b. the states.
    c. the Congress.d. the courts.
    e. None of these choices is true.

    ANSWER: a
    REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

Cengage Learning Testing, Powered by Cognero

Page 2

Name: Class: Date:

Chapter 3 – Federalism Federalism

7. Madison’s description of federalism in Federalist No. 46 suggests there should be little concern over conflicts between the federal and state governments because
a. the federal government would clearly be the winner in such conflicts.
b. the state government would clearly be the winner in such conflicts.

c. such conflicts would occur only on minor issues of importance. d. they are different agents with different powers.
e. the judicial branch would settle such disputes.

ANSWER: d
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

  1. The Founders did not include in the U.S. Constitution an explicit statement of state powers but added it later in a. the Second Amendment.
    b. the Seventh Amendment.
    c. the Tenth Amendment.d. the Fourteenth Amendment. e. None of these choices is true.

    ANSWER: c
    REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

  2. Just what sort of commerce Congress could regulate between the states was not spelled out in the U.S. Constitution becausea. delegates held competing views of commerce. b. of an oversight.
    c. commerce was a new phenomenon.
    d. slavery was involved.

    e. New York delegates refused to allow discussion on the matter.

    ANSWER: a
    REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

Cengage Learning Testing, Powered by Cognero

Page 3

Name: Class: Date:

Chapter 3 – Federalism Federalism

10. Which statement BEST summarizes Madison’s view of federalism?
a. He was a consistent supporter of the notion of a supreme national government.
b. He was a consistent supporter of the notion of the supremacy of state governments. c. He was first an ardent supporter of national supremacy, then of states’ rights.
d. He was first an ardent supporter of states’ rights, then of national supremacy.
e. He assumed the national government would be supreme except in times of war.

ANSWER: c
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

11. The Civil War settled one part of the issue of national supremacy versus states’ rights, namely, that a. state governments are supreme over the national government.
b. the national government derives its sovereignty from the states.
c. the national government derives its sovereignty from the people.

d. the national government derives its sovereignty from both the people and the states. e. state governments derive their power from each other.

ANSWER:
REFERENCES: LEARNING OBJECTIVES:

c
Why Federalism Matters AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

12. The early chief justice whose decisions generally gave the broadest possible sweep to federal powers was a. Roger Taney.
b. Frederick Vinson.
c. John Marshall.

d. Alexander Hamilton. e. John Harlan.

ANSWER:
REFERENCES: LEARNING OBJECTIVES:

c
Why Federalism Matters AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

Cengage Learning Testing, Powered by Cognero

Page 4

Name: Class: Date:

Chapter 3 – Federalism Federalism

13. An important outcome of Marshall’s ruling in McCulloch v. Maryland (1819) was to

a. place limits on the constitutional powers granted to Congress by refusing McCulloch’s appeal.

  1. give greater power to the states in taxing agents of the federal government, including banks.
  2. protect newspaper editors who publish stories critical of the federal government.
  3. restrict the power of the Court in cases involving conflicts between states and the federal government.
  4. confirm the supremacy of the federal government in the exercise of the constitutional powers granted to Congress.

ANSWER: e
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.3 – LO3.3

14. A central premise in Marshall’s analysis of federalism was that the government of the United States was established by

a. the convention.
b. the states.
c. the people.
d. the Supreme Court.
e. both the states and the Supreme Court.

ANSWER: c
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

15. In McCulloch v. Maryland (1819), the Supreme Court ruled that
a. states could form banks and tax them.
b. the national government could charter banks and the states could not tax those banks. c. the national government’s power was dependent on the states.
d. Congress erred when it created a national banking system.
e. states could not charter banks.

ANSWER: b
REFERENCES: Why Federalism Matters LEARNING OBJECTIVES: AGIP.WILS.17.3.1 – LO3.1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138

Test Bank For Human Sexuality in a world of diversity 5th Canadian Edition By Rathus

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780205968770 9780205968770

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780

Understanding Abnormal Behavior 11th Edition by David Sue - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305088061 ISBN-10: 9781305088061

Test Bank For American Government Brief Version 11th Edition by James Q. Wilson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1133594376 ISBN-10: 1133594379

 

 

Product has been added to your cart