Test Bank For American Democracy Now 6th Edition By Harrison

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1259912396 ISBN13: 9781259912399

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000453

Test Bank For American Democracy Now 6th Edition By Harrison

Chapter 1. People, Politics, and Participation
Chapter 2. The Constitution
Chapter 3. Federalism
Chapter 4. Civil Liberties
Chapter 5. Civil Rights
Chapter 6. Political Socialization and Public Opinion
Chapter 7. Interest Groups
Chapter 8. Political Parties
Chapter 9. Campaigns, Elections, and Voting
Chapter 10. The Media
Chapter 11. Politics and Technology
Chapter 12. Congress
Chapter 13. The Presidency
Chapter 14. The Bureaucracy
Chapter 15. The Judiciary
Chapter 16. Economic Policy
Chapter 17. Domestic Policy
Chapter 18. Foreign Policy and National Security
ONLINE Chapter 19. State and Local Government

American Democracy Now, 6e (Harrison) Chapter 2   The Constitution

1) Which of these countries employs an unwritten constitution?

A) the United States

B) Great Britain

C) France

D) Sweden

E) Germany

Answer:  B

Section:  What is a Constitution?

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-02. Demonstrate knowledge of the federal system.

2) Which of these features is contained within written constitutions?

A) mission statements

B) descriptions of foundational structures

C) identification of core bodies

D) details of essential operating procedures

E) All of these answers are correct.

Answer:  E

Section:  What is a Constitution?

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-02. Demonstrate knowledge of the federal system.

3) How many foundational government bodies, or branches, are described by the U.S. Constitution?

A) one

B) two

C) three

D) four

E) six

Answer:  C

Section:  What is a Constitution?

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-02. Demonstrate knowledge of the federal system.

4) According to the Constitution,

A) the legislature enforces the law.

B) the executive makes the law.

C) the Supreme Court interprets the law.

D) the bureaucrats make the law.

E) All of these answers are correct.

Answer:  C

Section:  What is a Constitution?

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-02. Demonstrate knowledge of the federal system.

5) Indentured servants were those who worked for a number of years

A) for a master in America, then returned to Europe.

B) for a master in America who had paid for their passage.

C) for a master in America after being transported against their will.

D) in America, then gained access to land and other property.

E) for a master in America, then left for the Caribbean and Mexico.

Answer:  B

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

6) Which of the following best represents the eighteenth-century colonists’ desire for government by the people?

A) popular sovereignty

B) representational democracy

C) universal suffrage

D) government established to protect the people’s liberties

E) a two-tiered system of government, with power split between Britain and the colonies

Answer:  A

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

7) In the two-tiered system of colonial government in the early eighteenth century, which group had authority over day-to-day matters?

A) local officials and assemblies

B) Parliament

C) governors appointed by royal authority

D) the king

E) the British cabinet

Answer:  A

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

8) In the two-tiered system of colonial government in the early eighteenth century, which group had authority to enact laws that applied both to colonists and to people in Great Britain?

A) local officials and assemblies

B) Parliament

C) governors appointed by royal authority

D) the king

E) the British cabinet

Answer:  B

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

9) The Seven Years’ War was fought between

A) Britain and Holland.

B) Britain and Russia.

C) Britain and France.

D) Britain and Spain.

E) Britain and Portugal.

Answer:  C

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

10) After the Sugar and Stamp Acts were imposed by Britain’s Parliament, what proved to be the colonists’ “single and most valuable tool, short of war”?

A) protests

B) supplying the British soldiers

C) boycotting

D) women who provided homegrown or homespun textiles

E) None of these answers is correct.

Answer:  C

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

11) Which of the following chronologies is correct?

A) Stamp Act, Sugar Act, Declaratory Act, Townshend Duties Act

B) Sugar Act, Stamp Act, Declaratory Act, Townshend Duties Act

C) Declaratory Act, Sugar Act, Stamp Act, Townshend Duties Act

D) Sugar Act, Declaratory Act, Stamp Act, Townshend Duties Act

E) Stamp Act, Declaratory Act, Sugar Act, Townshend Duties Act

Answer:  B

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

12) In 1772, which colony formed the first Committee of Correspondence, which called for rebellion and organized acts of resistance and protest toward the British?

A) New Hampshire

B) Virginia

C) Maryland

D) Massachusetts

E) All of these colonies were involved in creating the first Committee of Correspondence.

Answer:  D

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

13) In 1770, about how many British soldiers were quartered among the civilians living in Boston?

A) about thirty

B) a hundred or so

C) nearly five hundred

D) thousands

E) The number is unknown.

Answer:  D

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

14) Who formed the Massachusetts Committee of Correspondence in 1772?

A) John Hancock

B) Paul Revere

C) Patrick Henry

D) Samuel Adams

E) Benjamin Franklin

Answer:  D

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

15) Which group gained a monopoly over the tea trade after the passage of the Tea Act (1773)?

A) a shipping cartel led by John Hancock

B) the East India Tea Company

C) business interests connected to King George III

D) French and Dutch traders

E) Mohawk Indians

Answer:  B

Section:  The Creation of the United States of America

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  Chapter 02: The Constitution

Texas Standards:  Texas LO-01. Explain the origin and development of constitutional democracy in the United States.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Democracy Now 6th Edition By Harrison

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259912396 ISBN13: 9781259912399

Test Bank For Analyzing Politics 6th Edition by Ellen Grigsby

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Test Bank For Analyzing Politics 6th Edition by Ellen Grigsby is an essential resource for anyone looking to take their political analysis skills to the next level. This book provides detailed explanations of key concepts, as well as exercises and Test Bank questions that help readers test their understanding. In addition, the Test Bank For Analyzing Politics 6th Edition includes a comprehensive glossary of terms, making it an invaluable reference for students and professionals alike. Whether you're just getting started in political analysis or you're looking to brush up on your skills, the Test Bank For Analyzing Politics 6th Edition is a must-have. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285465593 ISBN-10: 1285465598

Test Bank for American Politics Today 5th Edition William T. Bianco , David T. Canon

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393639827 ISBN-10: 0393639827

Test Bank For The State of Texas Government, Politics, and Policy 4th Edition By Sherri Mora

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260243036 ISBN13: 9781260243031

 

 

Product has been added to your cart