Test Bank For Adolescence 17th Edition John Santrock

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1260058786 ISBN-13: 978-1260058789

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:000786000370

Test Bank For Adolescence 17th Edition John Santrock

Adolescence, 17e (Santrock) Chapter 2   Puberty, Health, and Biological Foundations

1) ________ is a period of rapid physical maturation involving hormonal and bodily change.

A) Menopause

B) Puberty

C) Menarche

D) Adrenarche

Answer:  B

Difficulty: 1 Easy

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

2) Which of the following statements about puberty is false?

A) Puberty cannot be distinguished from adolescence.

B) Puberty ends before adolescence.

C) Puberty is the most important marker for the beginning of adolescence.

D) Puberty is a period of rapid physical maturation.

Answer:  A

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

3) Which of the following is a determinant of puberty?

A) heredity

B) hormones

C) birth weight

D) All of these choices are correct.

Answer:  D

Difficulty: 1 Easy

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

4) Stacy is 12 years old. Stacy is probably

A) arguing with her teachers about homework.

B) resisting parental rules.

C) going through puberty.

D) overweight or obese.

Answer:  C

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

5) Puberty takes place between ages ________ for most youth.

A) 8 and 15

B) 9 and 16

C) 10 and 17

D) 11 and 18

Answer:  B

Difficulty: 1 Easy

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

6) Chemical substances that are secreted by the endocrine glands and carried by the bloodstream are known as

A) hormones.

B) endorphins.

C) cytokines.

D) enkephalins.

Answer:  A

Difficulty: 1 Easy

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

7) ________ are the main class of sex hormones in males; and ________ are the main class of female sex hormones.

A) Testosterones; estrogens

B) Androgens; estrogens

C) Estrogens; androgens

D) Androgens; progesterones

Answer:  B

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

8) The main androgen that plays an important role in male pubertal development is

A) cortisol.

B) leptin.

C) testosterone.

D) progesterone.

Answer:  C

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

9) The main estrogen that plays an important role in female pubertal development is

A) cortisol.

B) estradiol.

C) endorphin.

D) melatonin.

Answer:  B

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

10) Robert, age 14, is experiencing a rise in testosterone. Which of the following changes would Robert NOT expect to experience?

A) increase in height

B) voice changes

C) decrease in sexual desire

D) development of external genitals

Answer:  C

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.3 Describe applications of psychology

11) Sally, age 15, is experiencing a rise in estradiol. Which of the following changes would Sally expect to experience?

A) voice changes

B) uterine development

C) decrease in sexual desire

D) weight loss

Answer:  B

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.3 Describe applications of psychology

12) Which of the following structures is involved in puberty?

A) gonads

B) pineal gland

C) parathyroid gland

D) beta cells of the pancreas

Answer:  A

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

13) One of the two hormones secreted by the pituitary which regulates the levels of sex hormones is FSH (follicle-stimulating hormone); the other is

A) insulin.

B) prolactin.

C) oxytocin.

D) luteinizing hormone.

Answer:  D

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

14) Which of the following hormones is NOT involved in the timing of puberty?

A) FSH

B) LH

C) BPH

D) GnRH

Answer:  C

Difficulty: 2 Medium

Bloom’s:  Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

15) When the temperature in a room drops too low, the thermostat senses it and the furnace turns on. Once the temperature rises to a predetermined level, the furnace turns off. This is analogous to the way sex hormone levels operate on a

A) positive feedback system.

B) negative feedback system.

C) neutral feedback system.

D) None of these choices are correct.

Answer:  B

Difficulty: 3 Hard

Bloom’s:  Create

Accessibility:  Keyboard Navigation

Learning Goal:  Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.

APA:  1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Adapted Physical Education and Sport 7th Edition by Winnick Test Bank

Original price was: $65.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1718211112 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1718211117 Publisher ‏ : ‎ Human Kinetics; Seventh edition authors: Joseph P. Winnick , David L. Porretta

Test Bank For Infancy Development from Birth to Age 3, 2nd Edition By Dana Gross

Original price was: $100.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9780205115815

Test Bank For Power Learning and Your Life 3Rd Canadian Edition By Robert S Feldman

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0077842178 ISBN-10: 0077842170

WGU OBCI Strategy Change and Organizational Behavioral Concepts - Exam Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Developmental Physical Education for All Children 5th Edition by Donnelly Test Bank

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1450441572 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1450441575 Publisher ‏ : ‎ Human Kinetics; Fifth edition Authors: Frances Cleland Donnelly, Suzanne S. Mueller, David L. Gallahue

Test Bank For The New Testament A Student's Introduction 8th Edition by Stephen Harris

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259350139 ISBN-10: 1259350134

Test Bank For Infants and Children Prenatal through Middle Childhood 8th Edition

Original price was: $100.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 9780134167626

 

 

Product has been added to your cart