Test Bank For Abnormal psychology the science and treatment of psychological disorders 13 th edition kring

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1119211018 ISBN-13: 978-1119211013

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000336

Test Bank For Abnormal psychology the science and treatment of psychological disorders 13th edition kring

Chapter 03: Diagnosis and Assessment

Multiple Choice

1. Diagnostic systems allow clinicians and scientists to:

a) conduct psychotherapy.

b) communicate accurately with one another about cases and research.

c) understand the role of cultural bias.

d) all of the above.

Ans: b

Type: Factual

Section ref: Introduction

Difficulty: Easy

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Knowledge

2. Having a diagnosis provides clinicians with information about all of the following EXCEPT:

a) rates. 

b) causes.  

c) treatment protocols. 

d) stigma.

Ans: d

Type: Factual

Section ref: Introduction

Difficultly: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Knowledge

3. One would expect items on a depression assessment measure to have 

a) interrater reliability.

b) alternate-form reliability.

c) internal consistency reliability.

d) external reliability.

Ans: c

Type: Factual

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Analysis

4. If Shaniqua wants to be sure her bathroom scale has test-retest reliability, she should

a) weigh herself today and then eat a lot; get on the scale again and see if her weight changes. 

b) get on and off the scale repeatedly and see if it shows the same weight each time.

c) ask others to weight themselves later that day.

d) buy a second scale and see if they both give her the same weight when she steps on them.

Ans: b

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Application

5. If Jose wants to know if the scale he uses to weigh his tomatoes at the grocery store has alternate-form reliability, he could

a) take them home and weigh them again in an hour.

b) weigh the tomatoes on two other scales in the produce department and see if they weighed the same.

c) ask another shopper what she thinks the tomatoes weigh.

d) take the tomatoes and put them on and off the scale several times and see if they weigh the same each time.

Ans: b

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Application

6. An example of a test that has predictive validity is

a) an eye exam.

b) a midterm exam.

c) an IQ test.

d) a preference test.

Ans: c

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Application

7. Jim was given an intelligence test in March and readministered the same test one year later. His score both times was the same. This indicates that the intelligence test has

a) high test-retest reliability.

b) high interrater agreement.

c) internal consistency.

d) none of the above.

Ans: a

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Describe the purposes of diagnosis and assessment.

Bloomcode: Application

8. Generally, it is impossible for measures to be

a) reliable but not valid.

b) valid but not reliable.

c) neither reliable nor valid.

d) both reliable and valid.

Ans: b

Type: Factual

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives:  Distinguish the different types of reliability and validity.

Bloomcode: Analysis

9. Britney was taking a test to measure levels of depression. All of the items covered typical symptoms of depression. This inventory would be said to have

a) high construct validity.

b) high content validity.

c) high criterion validity.

d) high statistical validity.

Ans: b

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives:  Distinguish the different types of reliability and validity.

Bloomcode: Application

10. Jackson appears to have social phobia. This diagnosis was made by looking at his scores on a particular measure of social fear. Scores like his in the past have been shown to be related to social phobia, and also correlated with a variety of measures of social and occupational disability associated with social phobia. The measure Jackson took would be said to have

a) high construct validity.

b) high content validity.

c) high criterion validity.

d) high statistical validity.

Ans: a

Type: Applied

Section ref: Cornerstones of Diagnosis and Assessment

Difficulty: Medium

Learning Objectives:  Distinguish the different types of reliability and validity.

Bloomcode: Application

11. The letters in the abbreviation DSM refer to

a) Diseases and Symptoms of the Mind.

b) Diagnostic and Statistical Manual.

c) Diseases and Symptoms Manual.

d) Disorders and Symptoms Manual.

Ans: b

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Easy

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knowledge

12. The DSM-5 was released in

a) 2016.

b) 2015.

c) 2014.

d) 2013.

Ans: d

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Easy

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knoweldge

13. Schizophrenia was once known as

a) psychonaturalism.

b) schizoid prixat.

c) tripolar disorder.

d) dementia praecox.

Ans: d

Type: Factual

Section ref: A History of Classification and Diagnosis − Focus on Discovery 3.1

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM.

Bloomcode: Knowledge

14. The highest priority of the DSM-5 is that it

a) is reliable.

b) is useful to clinicians.

c) is shorter than the DSM-IV-TR.

d) is bilingual.

Ans: b

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knowledge

18. The DSM-5 codes are similar to those in the WHO and the __________.

a) ICD.

b) APA.

c) ADA.

d) PPA.

Ans: a

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knowledge

19. The DSM-5 is organized according to

a) comorbidity.

b) shared etiology.

c) severity.

d) both a and b.

Ans: d

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knowledge

20. Which of the following is NOT a new diagnosis in the DSM-5?

a) Disruptive mood dysregulation disorder.

b) Premenstrual dysphoric disorder.

c) Illness anxiety disorder.

d) Bipolar disorder.

Ans: d

Type: Factual

Section ref: Classification and Diagnosis

Difficulty: Medium

Learning Objectives: Identify the basic features, historical changes, strengths, and weaknesses of the DSM, as well as different types of reliability and validity.

Bloomcode: Knowledge

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187

Writing for Psychology International Edition 4th Edition by Mark L. Mitchell - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Personality Psychology Domains of Knowledge About Human Nature 6th Edition by Randy Larsen

Original price was: $55.00.Current price is: $27.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen provides students with a comprehensive guide to the material covered in the course. The Test Bank includes questions on all topics covered in the textbook, as well as essay questions and multiple-choice questions. In addition, the Test Bank includes a glossary of key terms, making it an invaluable resource for students preparing for exams. Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen is an essential tool for any student taking the course. It provides a thorough review of all the material covered in the course and will help students prepare for their exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259870499 ISBN13: 9781259870491

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

 

 

Product has been added to your cart