Test Bank For A People And A Nation A History of the United States 9th Edition By by Mary Beth Norton

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0495915898 ISBN-10: 0495915890

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $18.00.

Compare
SKU:000786000303

Test Bank For A People And A Nation A History of the United States 9th Edition By by Mary Beth Norton

Chapter 3—North America in the Atlantic World, 1650-1720

SHORT ANSWER

Instructions:

ï

Identify each item. Give an explanation or description of the item. Answer the questions who, what, where, and when.

ï

Explain the historical significance of each item. Establish the historical context in which the item exists. Establish the item as the result of or as the cause of other factors existing in the society under study. Answer this question: What were the political, social, economic, and/or cultural consequences of this item?

1.The Sovereignty and Goodness of God

ANS:

2.the English Civil War

ANS:

3.the Restoration colonies

ANS:

4.James, duke of York

ANS:

5.the Duke’s Laws

ANS:

6.Sir George Carteret and John Lord Berkeley

ANS:

7.Quakers

ANS:

8.William Penn

ANS:

9.Carolina

ANS:

10.the “Fundamental Constitutions of Carolina”

ANS:

11.Atlantic Creoles

ANS:

12.New England witchcraft accusations and trials, 1650-1690

ANS:

13.colonial political structures of the late seventeenth century

ANS:

14.Louis de Baude de Frontenac

ANS:

15.the Iroquois Confederacy

ANS:

16.the Beaver Wars

ANS:

17.the Pueblo revolt of 1680

ANS:

18.King Philip’s War

ANS:

19.Bacon’s Rebellion

ANS:

20.the Atlantic slave trade

ANS:

21.the Royal African Company

ANS:

22.the “middle passage”

ANS:

23.Gracia Real de Santa Teresa Mose

ANS:

24.Gullah

ANS:

25.rice and indigo cultivation in South Carolina

ANS:

26.the task system

ANS:

27.Eliza Lucas

ANS:

28.the Indian slave trade

ANS:

29.the Tuscarora War

ANS:

30.the Yamasee War

ANS:

31.the New York slave revolt of 1712

ANS:

32.mercantilism

ANS:

33.the Navigation Acts

ANS:

34.vice-admiralty courts

ANS:

35.the Dominion of New England

ANS:

36.the Glorious Revolution

ANS:

37.King William’s War

ANS:

38.the Salem Village witchcraft crisis

ANS:

39.the Board of Trade and Plantations

ANS:

40.”court” parties versus the “country interest”

ANS:

MULTIPLE CHOICE

1.All of the colonies founded during the reign of Charles II were

a.

founded by colonists who left or were banished from the Puritan colonies of New England.

b.

given as rewards to men who had supported Charles II during the English Civil War.

c.

established as military fortifications built to defend against Indian raids.

d.

seized from the Dutch by military force.

ANS:B

2.Which of the following was a feature of the Duke’s Laws?

a.

Dutch residents were allowed to keep their long-standing legal practices even though New Netherland was under English rule.

b.

They made the Church of England the established church in New Netherland.

c.

They provided a representative assembly for New Netherland’s inhabitants.

d.

They voided land titles issued by the Dutch.

ANS:A

3.Why was the economic growth of New York slow during the colony’s early years?

a.

Continued Dutch resistance to British rule created instability and an atmosphere of economic uncertainty.

b.

The colony attracted few settlers because of its record of religious intolerance.

c.

The colony’s tax policies deprived investors of much-needed capital.

d.

The Duke of York’s decision to grant the Jerseys to friends deprived the colony of a great deal of fertile land.

ANS:D

4.Which of the following is a Quaker belief?

a.

A person can best know God by attending church regularly.

b.

Certain select people have been chosen by God to be saved.

c.

People may not communicate directly with God but must go through a priest.

d.

Anyone, male or female, may preach the word of God.

ANS:D

5.In Pennsylvania, William Penn

a.

encouraged the use of African slaves to make the colony profitable.

b.

wanted to provide an environment in which criminals from England could be rehabilitated.

c.

extended the right to vote to both adult men and women.

d.

offered religious toleration to all settlers.

ANS:D

6.Which of the following is true of William Penn’s policies in Pennsylvania?

a.

His religious policies made the colony unattractive to non-Quakers.

b.

His policy of screening prospective migrants led to the influx of settlers who were enlightened and tolerant in their views.

c.

His labor policies meant that Pennsylvania had the highest percentage of slaves outside the South.

d.

His Indian policies made the area attractive to Indians encountering difficulties with whites elsewhere.

ANS:D

7.The government established by the “Fundamental Constitutions of Carolina” may be characterized as

a.

democratic.

b.

theocratic.

c.

hierarchical.

d.

totalitarian.

ANS:C

8.How did the development of the Albemarle region of the Carolina colony differ from the development of the region to the south?

a.

Slavery was more important to the economic development of the Albemarle region than to the economic development of the southern region.

b.

African influences were greater in the Albemarle region because it had a higher proportion of African-born blacks than did the southern region.

c.

A Virginia-like society was established in the Albemarle region; Barbadian influence was more important in the southern region.

d.

The main export crop in the Albemarle region was grain, whereas cotton was the main export crop in the southern region.

ANS:C

9.Which of the following was a reason for the eventual division of Carolina into two separate colonies?

a.

The network of rivers that crossed Carolina from east to west created a geographical division that led to the division of Carolina into two separate colonies.

b.

The two population centers that emerged in the colony, one to the north with close ties to Virginia and one to the south with close ties to Barbados, led to the division of Carolina into two separate colonies.

c.

Disagreement between the colony’s two proprietors led to an agreement between them to divide Carolina into two separate colonies.

d.

The constitution that John Locke drafted at the request of Carolina’s proprietors mandated that Carolina be divided into North Carolina and South Carolina.

ANS:B

10.Why did Puritan migrations from England to the New World largely stop after 1642?

a.

The Puritans lost much of their incentive to leave England during the English Civil War and Commonwealth periods.

b.

King Charles I prohibited further Puritan migrations to America.

c.

The hardships reported by the Puritans in America deterred those in England from leaving for America.

d.

Almost all of the Puritans in England had already departed.

ANS:A

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Pageant 16th Edition By David M. Kennedy

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305075900 ISBN-10: 9781305075900

Test Bank For A History of Europe in the Modern World 12Th Edition By Lloyd Kramer

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259922497 ISBN-10: 1259922499

US A Narrative History Volume 1 And 2 8Th Edition ByJames Davidson - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For A History of World Societies Combined Volume 10th Edition By John P. McKay

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1457685262 ISBN-10: 1457685264

Test Bank For A People And A Nation A History of the United States 9th Edition By by Mary Beth Norton

Original price was: $55.00.Current price is: $18.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0495915898 ISBN-10: 0495915890

Ways of the World With Sources for AP 3rd Edition By Robert W. Strayer - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1319022723 ISBN-10: 1319022723 Authors: Robert W Strayer, Eric W Nelson Publisher ‏ : ‎ Bedford/St. Martin's Edition: 3rd Language: English

Test Bank For American Pageant 15th Edition By Kennedy

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1111349530 ISBN-10: 1111349533

 

 

Product has been added to your cart