Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

In Stock

$28.00

Compare

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson


Chapter 02 Test A

1. Which of the following statements has primarily cognitive meaning?

  a.  Private insurance companies regularly overbill the Medicare program.

  b.  From what I saw last night, it’s clear that your little brother is a brat.

  c.  Justin Timberlake’s latest CD is positively stunning.

  d.  Professor Gibson delivered a moronic lecture today on Plato’s metaphysics.

  e.  Everyone with a functioning brain rejects religious fundamentalism.

ANSWER:   a

2. Which of the following statements expresses a value claim?

  a.  Animal rights groups argue that live animals should not be used as mascots.

  b.  The recent jobs report raised fears of a recession among Wall Street investors.

  c.  Piracy continues to be a drag on the motion picture industry.

  d.  The Los Angeles Times is a better paper than the San Francisco Chronicle.

  e.  Diabetes poses a serious threat to the health of the elderly.

ANSWER:   d

3. Which of the following statements is vague?

  a.  Tahiti is located in French Polynesia.

  b.  American workers are more productive than the workers in any other country.

  c.  Art work at the Genesis gallery tends to be expensive.

  d.  Mabel shot her husband while taking a bath.

  e.  Polar bears are threatened by global warming.

ANSWER:   c

4. Which of the following statements is ambiguous?

  a.  Anniversaries are usually occasions for celebration.

  b.  Homes in the new River Front development are reasonably priced.

  c.  The Thanksgiving holiday always occurs in November.

  d.  Boalt Hall is part of the University of California.

  e.  Professor Hays talked about sex in the seminar room.

ANSWER:   e

5. The following dispute:

Jane: Professor Barker said he spent the entire day teaching. He must be exhausted.

Ken: That’s impossible. Professor Barker’s students are incapable of learning, and if there’s no learning, then there’s no teaching.


is best described as:

  a.  Factual.

  b.  Verbal arising from ambiguity.

  c.  Legal.

  d.  Fundamental.

  e.  Verbal arising from vagueness.

ANSWER:   b

6. The following dispute:

Bill: Finally our football team seems to be on track. They beat their opponents last night by 14 points.

Greg: That’s not right. They beat them by only 10 points.


is best described as:

  a.  Verbal arising from vagueness.

  b.  Emotional.

  c.  Verbal arising from ambiguity.

  d.  Factual.

  e.  Dispositional.

ANSWER:   d

7. Which of the following words is a term?

  a.  Opportunity.

  b.  Again.

  c.  Beyond the horizon.

  d.  Everywhere but here.

  e.  Sloppily reasoned.

ANSWER:   a

8. Which of the following are all denoted by the term “Coin”?

  a.  Round, metallic, shiny, valuable.

  b.  American, Canadian, French, German.

  c.  Dime, nickel, quarter, penny.

  d.  Gold, silver, copper, zinc.

  e.  Government, nation, figurehead.

ANSWER:   c

9. Which of the following are all connoted by the term “actress”?

  a.  Television, radio, stage, screen.

  b.  Empathic, talented, intuitive, perceptive.

  c.  Nicole Kidman, Helen Hunt, Christina Aguilera, Angelina Jolie.

  d.  Drama, comedy, documentary, horror.

  e.  Wealthy, popular, admired, followed.

ANSWER:   b

10. Which of the following terms have the same extension?

  a.  Jordan Spieth, Novak Djokovic.

  b.  Offensive player, defensive player.

  c.  Edgar Allen Poe, author of the Iliad.

  d.  Pitcher, catcher.

  e.  Tooth fairy, leprechaun.

ANSWER:   e

11. Which of the following groups of terms is in the order of decreasing extension?

  a.  Carbonated soft drink, drink, soft drink Pepsi.

  b.  Soft drink, carbonated soft drink, Pepsi, drink.

  c.  Pepsi, carbonated soft drink, soft drink, drink.

  d.  Drink, soft drink, carbonated soft drink, Pepsi.

  e.  Pepsi, drink, carbonated soft drink, soft drink.

ANSWER:   d

12. Which of the following groups of terms is in the order of decreasing intension?

  a.  Magazine, news magazine, Time, publication.

  b.  Publication, magazine, news magazine, Time.

  c.  Time, news magazine, magazine, publication.

  d.  News magazine, Time, publication, magazine.

  e.  News magazine, publication, magazine, Time.

ANSWER:   c

13. Which of the following are both intensional definitions?

  a.  Etymological, definition by genus and difference.

  b.  Synonymous definition, demonstrative definition.

  c.  Definition by genus and difference, enumerative definition.

  d.  Demonstrative definition, definition by subclass.

  e.  Ostensive definition, etymological definition.

ANSWER:   a

14. Which of the following are both extensional definitions?

  a.  Ostensive definition, definition by genus and difference.

  b.  Definition by subclass, enumerative definition.

  c.  Operational definition, synonymous definition.

  d.  Demonstrative definition, definition by genus and difference.

  e.  Etymological definition, definition by subclass.

ANSWER:   b

15. In the definition “‘Channel’ means a navigable route between two bodies of water” the definiens is:

  a.  Between two bodies of water.

  b.  Route.

  c.  Channel.

  d.  Navigable.

  e.  Navigable route between two bodies of water.

ANSWER:   e

16. In the definition “‘Ghost’ means the soul of a dead person” the definiendum is:

  a.  Ghost.

  b.  Dead.

  c.  Soul.

  d.  Person.

  e.  Soul of a dead person.

ANSWER:   a

17. The definition “‘Contract’ means an agreement enforceable by law” is an example of:

  a.  A precising definition.

  b.  A theoretical definition.

  c.  A definition by genus and difference.

  d.  A definition by subclass.

  e.  An etymological definition.

ANSWER:   c

18. The definition “‘Rest’ means (1) the repose of sleep, (2) an interval of silence between notes, (3) a period of inactivity” is an example of:

  a.  A theoretical definition.

  b.  A lexical definition.

  c.  A precising definition.

  d.  A stipulative definition.

  e.  An enumerative definition.

ANSWER:   b

19. The definition “‘Foxhead’ means a person whose head is filled with misinformation from listening to Fox News” is an example of:

  a.  An enumerative definition.

  b.  A synonymous definition.

  c.  A lexical definition.

  d.  A stipulative definition.

  e.  A precising definition.

ANSWER:   d

20. The definition “‘Blogger’ means an egocentric individual who wastes inordinate amounts of time writing nonsense opinions on websites that nobody reads” is an example of:

  a.  An operational definition.

  b.  A precising definition.

  c.  A theoretical definition.

  d.  A hypertextual definition.

  e.  A persuasive definition.

ANSWER:   e

21. The definition “‘Game bird’ means a duck, pheasant, goose, quail, and the like” is an example of:

  a.  A demonstrative definition.

  b.  An enumerative definition.

  c.  A persuasive definition.

  d.  A definition by subclass.

  e.  A precising definition.

ANSWER:   d

22. The definition “An object is ‘spherical’ if and only if it rolls freely in any direction when placed on a flat surface” is an example of:

  a.  A definition by genus and difference.

  b.  An operational definition.

  c.  A lexical definition.

  d.  A definition by subclass.

  e.  A stipulative definition.

ANSWER:   b

23. The definition “‘Quarterback’ means someone such as Russell Wilson, Philip Rivers, and Drew Brees” is an example of:

  a.  A definition by subclass.

  b.  An operational definition.

  c.  An enumerative definition.

  d.  A demonstrative definition.

  e.  A stipulative definition.

ANSWER:   c

24. The definition “‘Juvenile’ means, for purposes of New York law, a person under 16 years of age” is an example of:

  a.  A precising definition.

  b.  An operational definition.

  c.  A synonymous definition.

  d.  A jurisdictional definition.

  e.  An etymological definition.

ANSWER:   a

25. The definition “‘Demolish’ means destroy” is an example of:

  a.  A demonstrative definition.

  b.  A theoretical definition.

  c.  A definition by genus and difference.

  d.  A synonymous definition.

  e.  A precising definition.

ANSWER:   d

26. The definition “‘Neurosis’ means a conflict between conscious and unconscious forces or complexes” is an example of:

  a.  A definition by genus and difference.

  b.  An extensional definition.

  c.  A theoretical definition.

  d.  A psychological definition.

  e.  A persuasive definition.

ANSWER:   c

27. The definition “‘Cup’ means that and that and that” (as you point to a number of cups) is an example of:

  a.  A lexical definition.

  b.  A demonstrative definition.

  c.  A definition by subclass.

  d.  An enumerative definition.

  e.  A precising definition.

ANSWER:   b

28. The definition “‘Radical’ is a word derived from the Latin word radix which means root” is an example of:

  a.  An etymological definition.

  b.  A stipulative definition.

  c.  A synonymous definition.

  d.  An operational definition.

  e.  An ostensive definition.

ANSWER:   a

29. In the definition “‘Trunk’ means a large sturdy box for holding clothes or personal effects” the genus term is:

  a.  Clothes or personal effects.

  b.  Trunk.

  c.  Box.

  d.  A large sturdy box for holding clothes or personal effects.

  e.  A large sturdy box.

ANSWER:   c

30. In the definition “‘Stage’ means a platform on which actors perform in a theater” the species term is:

  a.  A platform on which actors perform in a theater.

  b.  Platform.

  c.  Actors.

  d.  Theater.

  e.  Stage.

ANSWER:   e

31. In the definition “‘Temple’ means an edifice dedicated to the worship of a deity” the difference word(s) is/are:

  a.  Worship of a deity.

  b.  Deity.

  c.  Temple.

  d.  Dedicated to the worship of a deity.

  e.  Edifice.

ANSWER:   d

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

$35.00
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material. In addition, Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus can be used to create practice quizzes and tests for students. This allows students to get a feel for the material that will be covered on an upcoming exam. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus is an essential resource for any professor teaching a humanities course.

Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki

$25.00
(0 Reviews)
Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki is a great way to prepare for your upcoming negotiation. The Test Bank provides you with a comprehensive collection of questions and answers that cover all the key topics in the textbook. With this Test Bank, you can practice answering questions on your own or with a partner, and receive feedback on your performance. In addition, the Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki can help you identify areas where you need further study. As you prepare for your negotiation, be sure to make use of this valuable resource. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260043649, ISBN13: 9781260043648

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

Test Bank For America A Concise History Volume 1 6th Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1457648656 ISBN-10: 1457648652

Test Bank For America The Essential Learning Edition 1st Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393935875 ISBN-10: 0393935876

Test Bank America's Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

Test Bank For The Moral of the Story An Introduction to Ethics 8th Edition By Nina Rosenstand

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259907968 ISBN-10: 9781259907968

 

 

Product has been added to your cart