Stahl’s Essential Psychopharmacology: Neuroscientific Basis and Practical Applications 4th Edition Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1107686465
ISBN-10: 1107686466
Format: PDF
Status: In Stock
Language: English
Author: Stephen M. Stahl
Publisher: ‎Cambridge University Press

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000560

Stahl’s Essential Psychopharmacology: Neuroscientific Basis and Practical Applications 4th Edition Test Bank

Table of Contents

Chapter 1. Chemical Neurotransmission
Chapter 2. Transporters, Receptors and Enzymes as Targets of Psychopharmacological Drug Action
Chapter 3. Ion Channels as Targets of Psychopharmacological Drug Action
Chapter 4. Psychosis, Schizophrenia and the Neurotransmitter Networks Dopamine, Serotonin and Glutamate
Chapter 5. Targeting Dopamine and Serotonin Receptors for Psychosis, Mood and Beyond: So-Called ‘Antipsychotics’
Chapter 6. Mood Disorders and the Neurotransmitter Networks Norepinephrine and Gamma Amino Butyric Acid (Gaba)
Chapter 7. Treatments for Mood Disorders: So-Called ‘Antidepressants’ and ‘Mood Stabilizers’
Chapter 8. Anxiety, Trauma and Treatment
Chapter 9. Chronic Pain and its Treatment
Chapter 10. Disorders of Sleep and Wakefulness and their Treatment: Neurotransmitter Networks for Histamine and Orexin
Chapter 11. Attention Deficit Hyperactivity Disorder and its Treatment
Chapter 12. Dementia: Causes, Symptomatic Treatments and the Neurotransmitter Network Acetylcholine
Chapter 13. Impulsivity, Compulsivity and Addiction Suggested Reading and Selected References Index
Stahl’s Essential Psychopharmacology
Neuroscientific Basis and Practical Applications TESTBANK/STUDY GUIDE
Chapter 1 Chemical neurotransmission
MULTIPLE CHOICE
1. A patient with depression mentions to the nurse, My mother says depression is a
chemical disorder. What does she mean? The nurses response is based on the theory
that depression primarily involves which of the following neurotransmitters?
a. Cortisol and GABA
b. COMT and glutamate
c. Monamine and glycine
d. Serotonin and norepinephrine
ANS: D
One possible cause of depression is thought to involve one or more neurotransmitters.
Serotonin and norepinephrine have been found to be important in the regulation of
depression. There is no research to support that the other options play a significant
role in the development of depression.
2. A patient has experienced a stroke (cerebral vascular accident) that has resulted in
damage to the Broca area. Which evaluation does the nurse conduct to reinforce this
diagnosis?
a. Observing the patient pick up a spoon
b. Asking the patient to recite the alphabet
c. Monitoring the patients blood pressure
d. Comparing the patients grip strength in both hands
ANS: B
Accidents or strokes that damage Brocas area may result in the inability to speak (i.e.,
motor aphasia). Fine motor skills, blood pressure control, and muscle strength are not
controlled by the Broca area of the left frontal lobe.
3. The patient diagnosed with schizophrenia asks why psychotropic medications are
always prescribed by the doctor. The nurses answer will be based on information that
the therapeutic action of psychotropic drugs is the result of their effect on:
a. The temporal lobe; especially Wernickes area
b. Dendrites and their ability to transmit electrical impulses
c. The regulation of neurotransmitters especially dopamine
d. The peripheral nervous system sensitivity to the psychotropic medications
ANS: C
Medications used to treat psychiatric disorders operate in and around the synaptic cleft
and have action at the neurotransmitter level, especially in the case of schizophrenia,
on dopamine. The Wernickes area, dendrite function, or the sensitivity of the
peripheral nervous system are not relevant to either schizophrenia or psychotropic
medications.
4. A student nurse mutters that it seems entirely unnecessary to have to struggle with
understanding the anatomy and physiology of the neurologic system. The mentor
would base a response on the understanding that it is:
a.
Necessary but generally for psychiatric nurses who focus primarily on
behavioral interventions
b.
A complex undertaking that advance practice psychiatric nurses frequently use
in their practice
c.
Important primarily for the nursing assessment of patients with brain
traumacaused cognitive symptoms
d.
Necessary for planning psychiatric care for all patients especially those
experiencing psychiatric disorders
ANS: D
Nurses must understand that many symptoms of psychiatric disorders have a
neurologic basis, although the symptoms are manifested behaviorally. This
understanding facilitates effective care planning. The foundation of knowledge is not
used exclusively by advanced practice psychiatric nurses nor is it relevant for only
behavior therapies or brain trauma since dealing with the results of normal and
abnormal brain function is a responsibility of all nurses providing all types of care to
the psychiatric patient.
5. A patient asks the nurse, My wife has breast cancer. Could it be caused by her
chronic depression? Which response is supported by research data?
a. Too much stress has been proven to cause all kinds of cancer.
b. There have been no research studies done on stress and disease yet.
c. Stress does cause the release of factors that suppress the immune system.
d. There appears to be little connection between stress and diseases of the body
ANS: C
Research indicates that stress causes a release of corticotropin-releasing factors that
suppress the immune system. Studies indicate that psychiatric disorders such as mood
disorders are sometimes associated with decreased functioning of the immune system.
Research does not support a connection between many cancers and stress. There is a
significant amount of research about stress and the body. Research has shown that
there are some connections between stress and physical disease.
6. A patient who has a parietal lobe injury is being evaluated for psychiatric
rehabilitation needs. Of the aspects of functioning listed, which will the nurse identify
as a focus of nursing intervention?
a. Expression of emotion
b. Detecting auditory stimuli
c. Receiving visual images
d. Processing associations
ANS: D
The parietal lobe is responsible for associating and processing sensory information
that allows for functions such as following directions on a map, reading a clock,
dressing self, keeping appointments, and distinguishing right from left. Emotional
expression is associated with frontal lobe function. Detecting auditory stimuli is a
temporal lobe function. Receiving visual images is related to occipital lobe function.
7. At admission, the nurse learns that some time ago the patient had an infarct in the
right cerebral cortex. During assessment, the nurse would expect to find that the
patient:
a. Demonstrates major deficiencies in speech
b. Is unable to effectively hold a spoon in the left hand
c. Has difficulty explaining how to go about using the telephone
d. Cannot use his right hand to shave himself or comb his own hair
ANS: B
The cerebral hemispheres are responsible for functions such as control of muscles.
The right hemisphere mainly controls the motor and sensory functions on the left side
of the body. Damage to the right side would result in impaired function on the left
side of the body. The motor cortex controls voluntary motor activity. Brocas area
controls motor speech. Cognitive functions are attributed to the association cortex.
The right side of the bodys motor activity is controlled by the left cerebral cortex.
8. A patient with chronic schizophrenia had a stroke involving the hippocampus. The
patient will be discharged on low doses of haloperidol. The nurse will need to
individualize the patients medication teaching by:
a. Including the patients caregiver in the education
b. Being careful to stress the importance of taking the medication as prescribed
c.
Providing the education at a time when the patient is emotionally calm and
relaxed
d.
Encouraging the patient to crush or dissolve the medication to help with
swallowing
ANS: A
The hippocampus plays a major role in short-term memory and, hence, in learning.
Taking the medication as prescribed and providing the education at a time when the
patient is calm and relaxed is information or considerations that all patients should be
given. The medication does not necessarily need to be crushed or dissolved since the
stroke would not have caused difficulty with swallowing.
9. The physician tells the nurse, The medication Im prescribing for the patient
enhances the g-aminobutyric acid (GABA) system. Which patient behavior will
provide evidence that the medication therapy is successful?
a. The patient is actively involved in playing cards with other patients.
b. The patient reports that, I dont feel as anxious as I did a couple of days ago.
c. The patient reports that both auditory and visual hallucinations have decreased.
d. The patient says that, I am much happier than before I came to the hospital.
ANS: B
GABA is the principle inhibitory neurotransmitter. The medication should provide an
antianxiety effect. Alertness, psychotic behaviors, and mood elevation are not
generally affected by g-aminobutyric acid.
10. The patients family asks whether a diagnosis of Parkinsons disease creates an
increased risk for any mental health issues. What question would the nurse ask to
assess for such a comorbid condition?
a. Has your father exhibited any signs of depression?
b. Does your father seem to experience mood swings?
c. Have you noticed your father talking about seeing things you cant see?
d. Is your dad preoccupied with behaviors that he needs to repeat over and over?
ANS: A
Serotonin and its close chemical relatives, dopamine and norepinephrine, are the
neurotransmitters that are most widely involved in various forms of depression. Most
researchers agree that the immediate cause of parkinsonism is a deficiency of
dopamine and so a patient with Parkinsons disease should be monitored for
depression, The other mental health disorders (bipolar disorder, hallucinations, and
obsessive compulsive disorder) have not been connected to Parkinsons disease.
11. Which explanation for the prescription of donepezil (Aricept) would the nurse
provide for a patient in the early stage of Alzheimers disease?
a. It will increase the metabolism of excess GABA.
b. Excess dopamine will be prevented from attaching to receptor sites.
c. Serotonin deficiency will be managed through a prolonged reuptake period.
d. The acetylcholine deficiency will be managed by inhibiting cholinesterase.
ANS: D
Decreased levels of acetylcholine are thought to produce many of the behavioral
symptoms of Alzheimers disease. The inhibiting action the drug has on cholinesterase
will slow down the breakdown of acetylcholine and so delay the onset of symptoms.
The other neurotransmitters (GABA, dopamine, and serotonin) are not currently
believed to play a role in Alzheimers disease.
12. There remains a stigma attached to psychiatric illnesses. The psychiatric nurse
makes the greatest impact on this sociological problem when:
a. Providing educational programming for patients and the public
b. Arranging for adequate and appropriate social support for the patient
c. Assisting the patient to achieve the maximum level of independent functioning
d.
Regularly praising the patient for seeking and complying with appropriate
treatment
ANS: A
Much of the stigma attached to psychiatric illness is due to a lack of understanding of
the biologic basis of these disorders. Therefore, effective patient, family, and public
teaching is an important function of the role of the psychiatric mental health nurse.
While the remaining options are appropriate, they are not directed towards eliminating
social stigma but rather empowering the patient.
13. The wife of a patient with paranoid schizophrenia tells the nurse, Ive learned that
my husband has several close relatives with the same disorder. Does this problem run
in families? The response based on recent discoveries in the field of genetics would
be:
a. Your children should be monitored closely for the disorder.
b. Research tends to support a familiar tendency to schizophrenia.
c. There is no concrete evidence; it is just as likely a coincidence.
d. Only bipolar disorder has been identified to have a genetic component.
ANS: B
Familial tendencies appear with several psychiatric disorders including schizophrenia.
To insinuate that the children are at such risk would not be supported by research.
14. A patient whose symptoms of mild depression have been managed with
antidepressants is concerned about the affect of accepting a promotion that will
require working the night shift. What will be the basis of the response the nurse gives
to address the patients concern?
a. The connection between a new job and possible depression does exist.
b. The medication can be adjusted to manage any increase in depression.
c. The interruption in normal wake-sleep patterns can influence mood disorders.
The change in sleep routine can be managed with a healthy sleep hygiene
routine.
ANS: C
Many psychiatric and medical disorders occur more frequently or are exacerbated
when sleep patterns and biologic rhythms are disrupted. While the remaining options
contain true information regarding the management of depression that is a result of
sleep disruption, they do not effectively address the patients concern.
15. The nurse is discouraged because the patient exhibiting negative symptoms of
schizophrenia has shown no improvement with the planned interventions to reduce the
symptoms. The mentors remark that helps place the problem in perspective is:
a. You arent responsible for the behavior of any other person.
b. Patients can be perverse and cling to symptoms despite our efforts.
c. Negative symptoms have been associated with genetic pathology.
d. It will take several trail and error attempts to get the right combination care.
ANS: C
A complex disorder, such as schizophrenia, most likely has multiple contributing
factors, including genetic predisposition, prenatal development, and the environment.
Nurse frustration can be alleviated by helping the nurse realize that negative
symptoms may be the result of actual brain dysfunction, rather than psychologically
determined behaviors; thus the remaining options are not appropriate since they do not
address the complexity of the problem.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

$14.50
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

$17.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

$40.00
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman

$23.00
(0 Reviews)
Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman. Test banks are essential study aids for students who want to ensure they understand the material covered in their coursework. The Test Bank for Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman is a valuable resource that can help students master the key concepts in this important subject. The Test Bank includes a wide range of questions, including multiple-choice, true/false, and essay questions. Each question is accompanied by a detailed explanation of the correct answer, making it an ideal tool for self-study or class review. With the Test Bank, students can be confident they are getting the most out of their coursework and gaining a solid foundation in pharmacology.

Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition-Kee -Hayes

$28.00
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes prepares you to administer medications safely and effectively with an emphasis on the nursing process, clinical prioritization, and patient teaching in a concise format. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes is a collection of questions helping you to prepare for your exams based on critical thinking skills with the most rational and clinically relevant answers. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition also provides an overview of how pharmacology is integrated into nursing practice. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition includes important drug information organized by body system. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition also provides a review of major classes of drugs and their implications for nursing care, as well as newly approved drugs not included in previous editions. Test Bank For Pharmacology A Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 978-1-4557-5148-8, ISBN: 9781455751488

 

 

Product has been added to your cart