Sale!

Pathophysiology of Disease: An Introduction to Clinical Medicine 8th Edition Hammer, McPhee

$35.00

Pathophysiology of Disease: An Introduction to Clinical Medicine 8th Edition Hammer, McPhee is a essential text book for students in the medical field. Pathophysiology is defined as “the study of the abnormal changes in the biological processes that underlie disease” (McPhee, Hammer, & Gordon, 2016). This book provides a comprehensive yet concise review of major pathophysiologic concepts and how they relate to clinical medicine.

Pathophysiology of Disease is divided into three sections: Basic Concepts, Etiologic Agents, and Body Systems. The Basic Concepts section covers basic pathophysiologic principles such as cell injury, inflammation, and repair. The Etiologic Agents section discusses how various infectious agents, toxins, and physical agents can cause disease. Finally, the Body Systems section covers specific pathophysiologic changes that occur in each body system. Pathophysiology of Disease is an essential text for anyone interested in pursuing a career in medicine.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
SKU: 0007860007 Categories: ,
Compare

Description

Pathophysiology of Disease: An Introduction to Clinical Medicine 8th Edition Hammer, McPhee

Chapter 1: Introduction MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following would be the most likely cause of an iatrogenic disease?
a.
b.
c.
d.
ANS: C
2. The manifestations of a disease are best defined as the:
An inherited disorder
A combination of specific etiological factors
An unwanted effect of a prescribed drug
Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment
a.
b.
c.
d.
ANS: B
3. The best definition of the term prognosis is the:

precipitating factors causing an acute episode.
a number of remissions to be expected during the course of a chronic illness.
predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease.
subjective feelings of discomfort during a chronic illness. signs and symptoms of a disease.
factors that precipitate an acute episode of a chronic illness. early indicators of the prodromal stage of infection.
d. exacerbations occurring during chronic illness.
ANS: C
4. Which of the following is considered a systemic sign of disease?
a.
b.
c.
d.
ANS: B
5. Etiology is defined as the study of the:
Swelling of the knee Fever
Pain in the neck Red rash on the face
causes disease.
the course of a disease.
expected complications of a disease. manifestations of a disease.
a.
b.
c.
d.
ANS: A
6. A type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as:
a.
b.
c.
d. ANS: D
hypertrophy. metaplasia. anaplasia. atrophy.
7. A change in a tissue marked by cells that vary in size and shape and show increased mitotic figures would be called:
metaplasia.
atrophy.
dysplasia.
hypertrophy.
ANS: C

8. A deficit of oxygen in the cells usually due to respiratory or circulatory problems is called:
a.
b.
c.
d.
ANS: B
9. When a group of cells in the body dies, the change is called:
apoptosis. ischemia. hypertrophy. necrosis.
a.

b.

c.

d.

ANS: D
ischemia. gangrene. hypoxia. necrosis.
10. Rigorous weight lifting/bodybuilding regimens may result in the skeletal muscle cells

undergoing:

hypertrophy.
dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration. ANS: A

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pathophysiology of Disease: An Introduction to Clinical Medicine 8th Edition Hammer, McPhee”

Your email address will not be published.

Quick Navigation
×
×

Cart