Organic Chemistry 11th Edition by Solomons Fryhle Snyder – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1118978889 ISBN-13: 978-1118978887
Author: Snyder Solomons, Fryhle
Publisher ‏ : ‎ Wiley; 11 edition

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000913

Organic Chemistry 11th Edition by Solomons Fryhle Snyder – Test Bank

Package title: Solomons Test Bank Course Title: Solomons 11e Chapter Number: 1

Question type: Multiple choice

1) Which of the following best describes the origin of carbon atoms?

a) The Big Bang
b) amino acids found on meteorites
c) byproduct of chemical fusion in stars
d) gradual decay of radioactive isotopes of nitrogen e) All of these choices.

Answer: C

Topic: General Section: 1.1 Difficulty Level: Easy

2) Credit for the first synthesis of an organic compound from an inorganic precursor is usually given to ___.

a) Berzelius b) Arrhenius c) Kekule
d) Wohler d) Lewis

Answer: D

Topic: General Section: 1.1 Difficulty Level: Easy

3) The greatest degree of ionic character is anticipated for the bond between

a) H and C. b) H and Cl. c) C and Cl. d) H and Br. e) Br and Cl.

1

Answer: B

Topic: Atomic Orbitals, Periodic Trends, Electronegativity Section: 1.3
Difficulty Level: Easy

4) Select the least electronegative element from the list below.

a) P b) N c) Mg d) Si e) K

Answer: e

Topic: Periodic Trends, Electronegativity Section: 1.3
Difficulty Level: Easy

5) Select the most electronegative element from the list below.

a) H b) O c) N d) B e) C

Answer: B

Topic: Periodic Properties, Electronegativity Section: 1.3
Difficulty Level: Easy

6) Which of these substances contain both covalent and ionic bonds?

a) NH4Cl b) H2O2 c) CH4
d) HCN e) H2S

Answer: A

2

Topic: Bonding
Section: 1.3
Difficulty Level: Medium

7) Which type of bonding is present in the compound CH3Li?

a) Ionic bonding
b) Covalent bonding
c) Hydrogen bonding
d) Ionic and Covalent bonding
e) Ionic, Covalent, and Hydrogen bonding

Answer: D

Topic: Bonding
Section 1.3
Difficulty Level: Medium

8) Which of the following is the Lewis structure for CH3CH2O2H?

HH HCCOOH

HH HH

HCOCOH H

HOH HCCOH

HH HH

a)

b)

c)

HCOCOH HH

d)
e) None of these choices.

Answer: A

Topic: Lewis Structures Section: 1.4
Difficulty Level: Medium

9) In which of the following does the central atom have 2 pairs of non-bonding electrons? 3

a) O3
b) CO2 2− c) CO3 + d) NH4 e) H2S

Answer: E

Topic: Lewis Structures Section: 1.4
Difficulty Level: Medium

10) Which is NOT a correct Lewis structure?

.. HNF:

H H

HCF: ..

a)

b) c)

H

.. ..

HOOH

.. ..

:OH ..

.. ….

:OH HOB

..

..

d)
e) None of these choices.

Answer: A

Topic: Lewis Structures, Formal Charges Section: 1.4
Difficulty Level: Medium

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

WORLD OF CHEMISTRY 3RD EDITION By STEVEN S. ZUMDAHL - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1133109659 / ISBN 13: 9781133109655 Book name: World of Chemistry Edition: 3rd Edition Author name: Steven S. Zumdahl, Susan A. Zumdahl, Donald J. DeCoste
Compare

Chemistry 12th Edition Chang Test Bank

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0078021510 ISBN-13: 9780078021510 Authors: Raymond chang and Kenneth Goldsby Published By: McGraw-Hill Education
Compare

Organic Chemistry 11th Edition by Solomons Fryhle Snyder - Test Bank

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1118978889 ISBN-13: 978-1118978887 Author: Snyder Solomons, Fryhle Publisher ‏ : ‎ Wiley; 11 edition

 

 

Product has been added to your cart