MEDICAL ETHICS ACCOUNTS OF GROUND-BREAKING CASES, 7E GREGORY E. PENCE TEST BANK

Digital item No Waiting Time Instant Download
By: Gregory Pence
ISBN-10: 0078038456
ISBN-13: 9780078038457
Language: English
Authors: Gregory Pence
Publisher: McGraw-Hill Education

In Stock

$30.00

Compare
SKU:000786000655

MEDICAL ETHICS ACCOUNTS OF GROUND-BREAKING CASES, 7E GREGORY E. PENCE TEST BANK

Chapter 1 Ethical Reasoning Test Bank

1Pence, Medical Ethics 7e
Copyright © 2015 McGraw-Hill Education.  All rights reserved. No reproduction or distribution without
the prior written consent of McGraw-Hill Education.
1. Which of the following is a false statement about the ethics of triage in medicine?
(A) A physician at a scene calling for medical triage should not treat those who will die anyway.
(B) A physician at a scene calling for medical triage should not treat those who will live anyway.
(C) The ethics of triage owe their philosophical roots to utilitarianism.
(D) The ethics of triage aims to maximize life.
(E) Triage ethics owes its philosophical roots to ancient Greek quality-of-life ethics.
Answer: E
2. There is a breakthrough in cancer research and a new drug seems to cure anyone who takes it
for a year, but it is very rare and expensive, so there is only enough for a few patients. Kantian
ethical theory would favor allocating this drug according to:
(A) Who would contribute most to society.
(B) Who would live the longest.
(C) Who had the most children dependent on him or her.
(D) Who was the sickest.
(E) A lottery.
Answer: E
3. A shipwreck has occurred in the middle of the Pacific Ocean, and there was no time to radio
for help. It is a thousand miles distance to Africa. Rescue may not be coming. A captain has a
gun in a lifeboat but too many people want to get in and a storm approaches. If the captain
follows utilitarian ethical theory he will choose to include which of the following as those who
get to stay inside (and probably, to live)?
(A) Only those already inside the boat with whom he has developed a caring relationship.
(B) He would choose by drawing straws (use a lottery).
(C) He would choose those who were the strongest (best rowers, most endurance).
(D) He would give up his place to an elderly person in the water who was likely to soon drown.
(E) He would not make any choice at all.
Answer: C
4. In describing ethical theories, which of the following is true?
(A) The root of “compassion” comes from a Greek phrase meaning “to compare feelings.”
(B) The Stoics believed in the greatest good for the greatest number, as the basis for morality.
(C) Augustine quipped that life was “solitary, poor, nasty, brutish, and short.”
(D) Kant believes that autonomy of alcoholic patients is best respected by understanding that
alcoholism is a disease over which they have little free will.
(E) Some forms of utilitarianism consider the suffering of animals in calculating the greatest
good for the greatest number.
Answer: E
5. Which two of these are examples of impartial ethical theories?
(A) Feminist ethics and utilitarianism.
(B) Kantian ethics and feminist ethics.
(C) Virtue theory and feminist ethics.
(D) Kantian ethics and utilitarianism.
(E) Subjectivism and nihilism.

Chapter 1 Ethical Reasoning Test Bank

2Pence, Medical Ethics 7e
Copyright © 2015 McGraw-Hill Education.  All rights reserved. No reproduction or distribution without
the prior written consent of McGraw-Hill Education.
Answer: D
6. Which of these is FALSE about utilitarianism as a moral theory?
A. It defines right acts as producing the greatest good for the greatest number.
B. The greatest good may include the pain and suffering of animals.
C. Consequences matter in this theory.
D. The number of beings affected matter in this theory.
E. Virtuous character done for the sake of being virtuous matters in this theory.
Answer: E
7. Ultimately, Kant tried to equate morality with:
A. Love
B. Humanity
C. Civility
D. Reason
E. Feeling
Answer: D
8. The ethical theory most in sympathy with the ethos of Public Health is:
A. Kantian ethics
B. Emotivism
C. Objectivism
D. Utilitarianism
E. Social contract theory
Answer: D
9. The Ethics of Care is most identified with:
A. Kant
B. John Stuart Mill
C. Bentham
D. Feminism
E. Aristotle
Answer: D
10. Ancient Greek physicians adopted an ethics best described as:
A. Utilitarian
B. Role-based
C. Based on the needs of public health
D. Based on universalizable maxims
E. Based on love
Answer: B

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Primary Care: Interprofessional Collaborative Practice 6th Edition

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323570152 ISBN-10: 0323570151

Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323370813 ISBN-10: 0323370810

Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305271487 ISBN-10: 1305271483

MEDICAL ETHICS ACCOUNTS OF GROUND-BREAKING CASES, 7E GREGORY E. PENCE TEST BANK

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download By: Gregory Pence ISBN-10: 0078038456 ISBN-13: 9780078038457 Language: English Authors: Gregory Pence Publisher: McGraw-Hill Education

Test Bank For An Introduction To Brain And Behavior 5Th Ed By Kolb

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1464106019 ISBN-10: 1464106010

Test Bank For The Human Body in Health and Illness 5th Edition By Herlihy

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323353541 ISBN-13: 978-0323353540

Test Bank For The Human Body In Health And Illness 4th Edition by Barbara Herlihy

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1416068426 ISBN-10: 1416068422

 

 

Product has been added to your cart