Introduction To Global Health 2nd Edition Jacobsen – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1284109151 ISBN-13: 9781284109153
Publisher: Jones & Bartlett Learning
Author: Kathryn H. Jacobsen

In Stock

$27.00

Compare
SKU:000786000893

Introduction To Global Health 2nd Edition Jacobsen – Test Bank

Multiple Choice

1.  What is the World Health Organization’s definition of health?

A.  “Health is a state of complete physical wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity.”

B.  “Health is a state of complete physical and mental well-being.”

C.  “Health is a state of complete physical and mental well-being and not merely the absence of disease or infirmity.”

D.  “Health is a state of complete physical, mental, and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity.”

Ans: D

Page: 2

2.  Which is not an essential public health service?

A.  Enforce laws and regulations that protect health and ensure safety.

B.  Inform, educate, and empower people about health issues.

C.  Monitor health status to identify community problems.

D.  Research for new insights and innovative solutions to health problems.

E.  All of the above are examples of essential public health services.

Ans: E

Page: 3

3.  In 1900, what was the most common cause of death in the United States?

A.  Cancer

B.  Diarrhea

C.  Heart disease

D.  Pneumonia / influenza

E.  Yellow fever

Ans: D

Page: 5

4.  What is the most common cause of death in the United States today?

A.  Cancer

B.  Heart disease

C.  Influenza

D.  Road traffic accidents

E.  Stroke

Ans: B

Page: 5

5.  Which type of population is most likely to have a high fertility rate, high mortality rate, and short life expectancy?

A.  High income area

B.  Middle income area

C.  Low income area

Ans: C

Page: 5

6.  Which type of population is most likely to have a low fertility rate, low mortality rate, and long life expectancy?

A.  High income area

B.  Middle income area

C.  Low income area

Ans: A

Page: 5

7.  Which term describes a shift toward lower birth and death rates that occurs as populations experience economic development?

A.  Demographic transition

B.  Epidemiologic transition

C.  Nutrition transition

D.  Socioeconomic transition

Ans: A

Page: 6

8.  What stage of the demographic transition is characterized by a decreasing death rate, a high birth rate, and an increasing population size?

A.  Pre-transition

B.  Early transition

C.  Late transition

D.  Post-transition

Ans: B

Page: 6

9.  Which of the following statements is not true?

A. Low-income populations tend to have a higher proportion of deaths from infection than NCDs

B.  Lower middle-income populations tend to have a higher proportion of deaths from injuries than infections.

C.  Upper middle-income populations tend to have a higher proportion of deaths from NCDs than infections

D. High-income populations tend to have a higher proportion of deaths from NCDs than infections

Ans: B

Page: 7

10.  Which is not an example of a modifiable risk factor?

A.  Age

B.  Exercise habits

C.  Household income

D.  Tobacco use

Ans: A

Page: 10

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

The Developing Human Clinically Oriented Embryology 9th Edition Moore Persaud Torchia Test Bank

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1437720021 ISBN-13: 978-1437720020 Authors: Keith L. Moore, T. V. N. Persaud, Mark G. Torchia Publisher ‏ : ‎ Saunders; 9th edition
Compare

Egan's Fundamentals of Respiratory Care 10th Edition By Kacmarek - Stoller - Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323082025 ISBN-13: 978-0323082020 Publisher: James K. Stoller MD MS FAARC FCCP Publisher: Mosby; 10th edition
Compare

Health Promotion Throughout the Life Span 8th Edition By Edelman - Test Bank

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323091415 ISBN-13: 978-0323091411 Publisher ‏ : ‎ Mosby; 8th edition Authors: Carole Lium Edelman MSN GCNS-BC CMC, Elizabeth C. Kudzma DNSc MPH WHNP-BC CNL
Compare

Introduction To Global Health 2nd Edition Jacobsen - Test Bank

$27.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1284109151 ISBN-13: 9781284109153 Publisher: Jones & Bartlett Learning Author: Kathryn H. Jacobsen

 

 

Product has been added to your cart