Fundamentals of Organizational Behaviour 5Th CANADIAN Ed by Langton – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
Authors: Langton, Robbins, Judge
Publisher ‏ : ‎ Pearson Canada

In Stock

$10.00

Compare
SKU:000786000786

Fundamentals of Organizational Behaviour 5Th CANADIAN Ed by Langton – Test Bank

 

Fundamentals of Organizational Behaviour, Fifth Canadian Edition

Chapter 1What Is Organizational Behaviour

Chapter 01: What is Organizational Behaviour 

1) Organizational behaviour is generally defined as a field of study that

a. investigates how organizations effectively face competition.

b. investigates how individuals, groups, and structure affect and are affected by behaviour within organizations.

c. attempts to understand and solve problems regarding individual behaviour on and off the job.

d. seeks ways and means to match human effort with machines.

e. examines how the structure of different organizations contributes to, or inhibits, effective communication.

Answer: b

Diff: 1

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

2) Researchers in OB are finding that superior financial performance of an organization seems to be directly related to

a. understanding what organizational behaviour is.

b. recognizing the importance of interpersonal skills in the workplace.

c. reducing the size of the company by layoffs.

d. controlling absenteeism and employee turnover.

e. better marketing efforts to customers.

Answer: b

Diff: 2

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

3) Organizational behaviour is

a. for managers, employees, and those in the non-profit sectors.

b. for executives and managers only.

c. relevant to only those in the private sector of for-profit businesses.

d. relevant to only those at the workplace.

e. only applicable for entrepreneurs and those working in the private and government sectors.

Answer: a

Diff: 1

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

4) Organizational behaviour is

a. based on one field of study.

b. an applied field of study.

c. an application of common sense within business and organizations.

d. the field of study where public expectations of employee behaviour is researched.

e. the use of a directive approach to manage employee behaviour.

Answer: b

Diff: 1

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

5) The behavioural science discipline commonly referred to as ________, has been most influential on the OB subject of organizational culture. 

a. social psychology

b. anthropology

c. sociology

d. political science

e. psychology

Answer: b

Diff: 1

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

6) Rita is concerned with the implications of the chronic absenteeism of her staff, especially since it is a very busy unit. She is likely most concerned about the probability of

a. improved workflow.

b. decrease in efficiency and effectiveness.

c. quicker decision making.

d. decrease in efficiency only.

e. greater quality of output.

Answer: b

Diff: 3

Type: MC

Skill: Applied

Objective: 1-4 What challenges do managers and employees face in the workplace of the twenty-first century?

7) Recognition of the importance of developing interpersonal skills is closely tied to the need for organizations to

a. reward high-performing employees.

b. empower high-performing employees.

c. attain and retain high performing employees.

d. evaluate high-performing employees.

e. train high-performing employees on job skills.

Answer: c

Diff: 3

Type: MC

Skill: Applied

Objective: 1-4 What challenges do managers and employees face in the workplace of the twenty-first century?

8) A recent study found that the main reason why people like their jobs or stay with an employer is

a. wages and benefits.

b. advancement opportunities.

c. supportive work environment.

d. proximity to home.

e. company policies.

Answer: c

Diff: 3

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

9) ________ suggests that managers should be more scientific in how they think about management problems.

a. Open book management

b. Participative management

c. Evidenced-based management

d. Empowered management

e. Democratic management

Answer: c

Diff: 2

Type: MC

Skill: Recall

Objective: 1-1 What is organizational behaviour?

10) Tara is used to making decisions based on her intuition or “gut feel” even though she doesn’t always make the right decision. Tara’s decision-making process could benefit from

a. empowered management.

b. open book management.

c. evidence-based management.

d. effective management.

e. organizational management.

Answer: c

Diff: 3

Type: MC

Skill: Applied

Objective: 1-2 Isn’t organizational behaviour common sense? Or just like psychology?

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Fundamentals of Organizational Behaviour 5Th CANADIAN Ed by Langton - Test Bank

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Authors: Langton, Robbins, Judge Publisher ‏ : ‎ Pearson Canada

 

 

Product has been added to your cart