Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
Edition:7
Genres:Health, Medical, Hospital,
Fitness, Science, Psychology
Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe
Publisher: Cengage Higher Education
ISBN:1337624268
ISBN :9781337624268y

In Stock

$22.50

Compare
SKU:000786000641

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Test Bank for Abnormal Child Psychology, 7th Edition, Eric J. Mash, David A. Wolfe

Table of Contents

Abnormal Child Psychology
Part I: UNDERSTANDING ABNORMAL CHILD PSYCHOLOGY.
1. Introduction to Normal and Abnormal Behavior in Children and Adolescents.
2. Theories and Causes.
3. Research.
4. Assessment, Diagnosis, and Treatment.
Part II: NEURODEVELOPMENTAL DISORDERS.
5. Intellectual Disability (Intellectual Developmental Disorder).
6. Autism Spectrum Disorder and Childhood-Onset Schizophrenia.
7. Communication and Learning Disorders.
8. Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD).
Part III: BEHAVIORAL AND EMOTIONAL DISORDERS.
9. Conduct Problems.
10. Depressive and Bipolar Disorders.
11. Anxiety and Obsessive–Compulsive Disorders.
12. Trauma- and Stressor-Related Disorders.
Part IV: PROBLEMS RELATED TO PHYSICAL AND MENTAL HEALTH.
13. Health-Related and Substance-Use Disorders.
14. Feeding and Eating Disorders.

Test Bank for Abnormal Child Psychology, 7th Edition, Eric J. Mash, David A. Wolfe

Table of Contents

Abnormal Child Psychology
Part I: UNDERSTANDING ABNORMAL CHILD PSYCHOLOGY.
1. Introduction to Normal and Abnormal Behavior in Children and Adolescents.
2. Theories and Causes.
3. Research.
4. Assessment, Diagnosis, and Treatment.
Part II: NEURODEVELOPMENTAL DISORDERS.
5. Intellectual Disability (Intellectual Developmental Disorder).
6. Autism Spectrum Disorder and Childhood-Onset Schizophrenia.
7. Communication and Learning Disorders.
8. Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD).
Part III: BEHAVIORAL AND EMOTIONAL DISORDERS.
9. Conduct Problems.
10. Depressive and Bipolar Disorders.
11. Anxiety and Obsessive–Compulsive Disorders.
12. Trauma- and Stressor-Related Disorders.
Part IV: PROBLEMS RELATED TO PHYSICAL AND MENTAL HEALTH.
13. Health-Related and Substance-Use Disorders.
14. Feeding and Eating Disorders.

Chapter 02
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
1. Children’s problems must be considered in the context of their ____.
a. individual nature
b. family dynamics
c. community/culture
d. all of these
ANSWER: d
2. Victor is fearful of approaching new situations and often appears inhibited. Victor’s mother reports that she
struggles with similar difficulties and he may have inherited it from her. This is an example of ____.
a. emotional influences
b. biological influences
c. cognitive influences
d. behavioral influences
ANSWER: b
3. Etiology refers to the ____ of childhood disorders.
a. possible root causes
b. possible treatments
c. various correlations
d. various preventions
ANSWER: a
4. What is an underlying assumption with regard to abnormal child behavior?
a. Abnormal development is solely determined by the child’s genetic makeup.
b. Abnormal development is solely determined by the child’s environment.
c. Abnormal development involves continuities and discontinuities.
d. Abnormal development focuses on extreme or bizarre behavior.
ANSWER: c
5. Isabella is 3 years old, and frequently demands attention, overreacts, and refuses to go to bed. These
behaviors are considered ____.
a. typical because of her age
b. diagnosable as a clinical disorder
c. signs of an overly sensitive child
d. early warning signs of future difficulties
ANSWER: a
Name: Class: Date:
Chapter 02
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2
6. Brett is an aggressive preschooler, who often bites other children and throws toys at his teacher. When Brett
finished 3rd grade, he was asked to find another school to attend since he had repeatedly hit his classmates and
kicked the principal. Brett’s behavioral patterns are an example of
a. abnormal behavior that follows a discontinuities pattern.
b. abnormal behavior that follows a continuity pattern.
c. normal age appropriate development.
d. sociopathic behavior that is rare in young children.
ANSWER: b
7. When developmental psychopathologists view adaptive and maladaptive behaviors as the result of previous
interactions and experiences spread over several years, they refer to the process as
a. typical development.
b. environmental determinants.
c. developmental cascades.
d. developmental theoretics.
ANSWER: c
8. An integrative approach to the psychopathology of a child means that
a. maladaptive behaviors are acceptable.
b. all development takes place on a continuum.
c. more than one therapist has to see the child.
d. many theories and concepts can be used to explain behavior.
ANSWER: d
9. Most often, adaptational failure is due to a(n) ____.
a. single, definable cause
b. longstanding biological maladaptation
c. ongoing interaction between the individual and environment
d. sudden onset of an environmental challenge
ANSWER: c
10. A toddler learning to make sounds such as ―mememe‖ and ―bagabaga‖ before learning how to use
intelligible language indicates a structure and process to development, otherwise known as the
a. organization of development.
b. hierarchy of development.
c. biological perspective.
d. integrative perspective.
ANSWER: c
Name: Class: Date:
Chapter 02
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3
11. The windows of time during which environmental influences on development are enhanced are called ____.
a. sensitive periods
b. critical periods
c. crucial periods
d. necessary periods
ANSWER: a
12. ____, The brain develops and grows over a lifetime, but from birth to 11 years, the most dramatic changes
occur. Problems or disruptions that occur when a child is young can lead to
a. disorganized development.
b. organic disorders.
c. hierarchical development.
d. broken synapses.
ANSWER: b
13. Children’s development occurs in a(n) ____ manner.
a. mostly random
b. strictly organized
c. strictly hierarchical
d. organized and hierarchical
ANSWER: d
14. The developmental psychopathology approach to studying childhood disorders emphasizes the importance
of developmental____.
a. disruptions
b. processes and tasks
c. regressions
d. obstacles
ANSWER: b
15. The two terms that are used to explain how a child’s interaction with his/her environment can lead to the
development of maladaptive behaviors are
a. organized and interactive
b. interactive and proactive
c. transaction and interdependent
d. transaction and transition
ANSWER: d
Name: Class: Date:
Chapter 02
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4
16. The role that a child’s primary caretaker has in terms of that child’s brain development is crucial, since
those early experiences form the part of the brain that is responsible for their__.
a. planning and complex processes
b. Problem-solving skills
c. emotion, personality, and behavior
d. Fine and gross motor skills
ANSWER: c
17. Brain maturity occurs in a(n) ____ fashion.
a. mostly random
b. strictly organized
c. strictly hierarchical
d. organized and hierarchical
ANSWER: d
18. Which statement about neural development is false?
a. Most developing axons reach their destination even before a baby is born.
b. Synapses both proliferate and disappear in early childhood.
c. Brain connections are relatively predetermined and cannot be changed by the environment.
d. Primitive areas of the brain develop first.
ANSWER: c
19. Which statement about neural development is true?
a. Major restructuring of the brain in relation to puberty occurs between 6 and 9 years of age.
b. The brain stops developing after 3 years of age.
c. Primitive areas of the brain mature last.
d. The prefrontal cortex and the cerebellum are not wired until a person is 5 to 7 years old.
ANSWER: d
20. Which statement about our genetic makeup is false?
a. Genes determine behavior.
b. Genes are composed of DNA.
c. Genes produce proteins.
d. The expression of genes is influenced by the environment.
ANSWER: a
Name: Class: Date:
Chapter 02
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 5
21. The problem with family aggregation studies is that they ____.
a. are difficult to carry out
b. do not control for environmental variables
c. only tell us about the influence of the environment
d. only tell us about chromosomal abnormalities
ANSWER: b
22. Molecular geneticists focus on finding a specific gene for childhood disorder, while behavioral geneticists
____.
a. study the possible connection between genetic predisposition and behavior
b. study the possible connection between genes and education
c. focus on brain development between 3 and 5 years
d. focus on neural synapsis developing until age 11
ANSWER: c
23. Which part of the brain is most responsible for regulating our emotional experiences, expressions, and
impulses?
a. Hypothalamus
b. Hindbrain
c. Basal ganglia
d. Limbic system
ANSWER: d
24. Epinephrine is also known as ____.
a. dopamine
b. serotonin
c. cortisol
d. adrenaline
ANSWER: d
25. Which part of the brain is implicated in disorders affecting motor behavior?
a. Hypothalamus
b. Hindbrain
c. Basal ganglia
d. Limbic system
ANSWER: c

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Work in the 21st Century: An Introduction to Industrial and Organizational Psychology, 4th Edition Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1118291207 ISBN-10: 9781118291207 Author: Frank J. Landy, Jeffrey M. Conte Publisher ‏ : ‎ Wiley Edition: 4th

Test Bank for The Personality Puzzle 7th Edition By David C. Funder

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393265149 ISBN-10: 9780393265149

Test Bank For The Psychology Of Sex And Gender 1st Edition by Jennifer Katherine Bosson

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1506331324 ISBN-10: 1506331327

 

 

Product has been added to your cart